Forårs-bygotto med grønne asparges og østershatte

Til 2 personer
Tid : 40 minutter

INGREDIENSER
1 løg
1 fed hvidløg
100 g perlebyg
100 g hvidvin
3 tsk miso
2 spsk shoyu
30 g østershatte (eller andre svampe)
1 citron, både saft og skal
4 aparges
50 g vesterhavsost

TIL SERVERING
Pynt din bygotto med dit foretrukne mikrogrønt fra LOOP Food Lab. Her pynter vi med ærteskud, som udover at være dekorative også bidrager med en lækker sprød smag af ærter og giver retten lidt crunch.

FREMGANGSMÅDE
Sautér fintsnittet løg og hvidløg på en pande med olie til de er klare og bløde. Tilsæt perlebyg og svits i to minutter før hvidvinen tilsættes. Skru ned på middelvarme og lad alt hvidvinen fordampe. Tilsæt revet citronskal, 2 spsk miso og shoyu og rør godt rundt. Begynd nu stille og roligt at tilsætte vand (ja vand, her fungerer førnævnte nemlig som smagsgiver og erstatter den klassiske boullion). Mens du løbende tilsætter vand indtil perlebyggen har den tekstur du ønsker, hakker du svampe og skærer asparges ud i passende stykker, måske 3-4 centimeter. Svampene steges på en pande med den sidste spsk miso og tilsættes bygottoen, herefter enten steges eller koges asparges i 1-2 minutter og tilsættes ligeledes. Til sidst tilsættes revet vesterhavsost og retten anrettes samt toppes af med mikrogrønt.

God fornøjelse og velbekomme.

 


Ældre opslag