Basis svampedeller

Til 2 personer
Tid : 40 minutter

INGREDIENSER
100 g perlebyg
100 g flækærter
1 liter vand
75 g østerhatte
1 løg
2 fed hvidløg
3 tsk miso
3 tsk shoyu
1 tsk spidskommen
1 tsk friskkværnet sort peber
1 tsk chiliflager saft fra en halv citron evt. 1 tsk loppefrøskaller og/eller 2-3 spsk hvedemel til at samle farsen

TIL SERVERING
Server med sæsonens rodfrugter, nye kartofler, sprød salat eller hvad du ellers kan finde i dit køleskabet.

FREMGANGSMÅDE
Flækærter og perlebyg koges i vand med shoyu og miso i ca 25 minutter, gem evt. overskydende kogevand. Finthakket løg og hvidløg steges klare og bløde på en pande og herefter tilsættes finthakkede svampe og krydderier. Tilsæt perlebyg og flækærter og steg det hele sammen i et par minutter. Blend massen kort, så der stadig findes hele flækærter og perlebyg, men så massen også er fin og samlet, hvis massen er for tør, tilsæt overskydende kogevand lidt ad gangen. Bliver massen for tynd kan man tilsætte lidt loppefrøskaller eller lidt mel. Form til bøffer og steg på (slip let) pande i olie.

God fornøjelse og velbekomme.


Ældre opslag Nyere opslag